Reiselederhåndboka - UKM-festivalen 2023
UKM-festivalen 2023

icon picker
Festivalinnhold

Gode reiseledere løfter festivalen!

UKM Norge gjør sitt ytterste for å skape en god og trygg festival. Imidlertid er vi helt avhengige av at reiselederne fra fylkene tar ansvar for sine deltakere på alle måter og på alle tider av døgnet.
UKM Norge forholder seg til fylkesvise grupper, og det er reiseledernes ansvar at deltakerne følger oppmøtetider, ordensregler og planer som gjelder for festivalen. Dette gjelder også deltakere på flerkamera, UKM Media, datakultur, filmskapere, konferansierer og UA. Fylkestimeplanene er reiseledernes viktigste hjelpemiddel til dette. (Ligger under “oppmøtetider”.
Minst to ledere fra hvert fylke skal være tilstede på alle de sosiale arenaene, og oppfordre deltakerne til å delta både på workshops og øvrig aktivitetsprogram.

Den viktige oppstartsdagen

Fredag 23. juni starter med oppstartsmøter for UA (klubbscena), UKM Media (mediarommet ved foodcourten), flerkamera (backstage), datakultur (gamezone), konferansierer (backstage) og filmskapere (cinemateket) kl 17:00 i Olavshallen, og 17:30 for kunstnerne på . Det betyr at 175 deltakere møtes for første gang og setter i gang arbeid vi andre vil kunne hygge oss med i løpet av festivalen. Sørg for at deltakerne møter opp på rett sted, så unngår vi kork i sekretariatet i Olavshallen kl 17:00.
De øvrige deltakerne oppfordres til å bruke tiden på bli kjent med fylket sitt, ta litt mat i foodcourten, gjøre seg kjent i Olavshallen, eller trekke litt frisk luft i Trondheim sentrum før det braker løs med Kickoff i Olavshallen på hovedscenen kl 19:00. Kickoffen tar en liten times tid, og er en blanding av informasjon om festivalen og kunstneriske innslag. Her er det derfor viktig at alle deltakere og ledere deltar! Når Kickoff er ferdig, forflytter hele festivalen seg til . Der er det utstillingsåpning. Vi er mange personer, derfor oppfordrer vi dere til å forflytte dere innover i lokalene slik at vi får inn alle sammen. Når alle er på plass, blir det offisiell åpning i lokalet i 1. etg, “Banken”, før alle kan bevege seg fritt rundt i alle utstillingslokalene. Kunstnerne er tilgjengelige ved sitt verk. UKM-utstillingen er i hele underetasjen, mens blant andre Therese Myran har utstilling i lokalene i 1. etg.
Alt er tilgjengelig for oss frem til bussene begynner å gå tilbake til spektrum fra kl 20:30. Bussene går fra Olavshallen, på den siden som vender mot elva og Royal Garden hotell.

Sekretariat og resepsjon

Det er oppbevaringsmuligheter både i Spektrum og i Olavshallen. I Olavshallen er det også en rekke andre funksjoner. Du blir fulgt backstage til tekniske prøver, det er mulighet for å låne seg et øvingsrom, samt melde seg på en de få workshopene som krever forhåndspåmelding. Det vil også være mulig å kjøpe seg UKM-effekter her.

Klær og vær

Hver morgen går dere fra Spektrum til Olavshallen, og hver kveld er det buss tilbake. Gåturen om morgenen tenker vi er lurt fordi dagene for øvrig er mest innendørs, og det er deilig med litt frisk luft! Trøndersommer kan bety kjølig vær og nedbør, og vi ber dere sørge for at deltakerne har med klær tilpasset værmeldingen for perioden (regnklær er obligatorisk). Huskeliste som må formidles til deltakerne

Workshops og aktivitetsprogram

Lørdag, søndag og mandag mellom kl 09:30 - 12:30, og 15:00-18:30 er det workshops og aktivitetsprogram. Totalt har vi litt over , så her bør det være noe for enhver smak. Det er lurt å sette seg litt inn i tilbudet på forhånd, slik at man har laget seg en liten plan for hva man ønsker å prioritere. Noen workshops er helt lavterskel, mens noen krever mer forkunnskaper. Hver dag er det noen som har tekniske prøver som krasjer med workshops. Da er det viktig å huske på at tekniske prøver må ha prioritet! Når man er ferdig på teknisk prøve er det mulig å «snike seg inn» på en workshop og få med seg deler av denne hvis det er ledig plass.
Noen få workshoper krever påmelding, og dette gjøres i sekretariatet i Olavshallen fra ankomst og så lenge vi har igjen plasser. Det gjelder:
Denne workshopen passer for ungdom som er glad i samskaping! Her får man også mulighet til å delta på festivalens festkveld mandag 26. juni. Husk blå og grønne klær om du har.
- Ingvill ønsker at deltakerne har med seg en låt de har forberedt, som dere sender til henne i forkant.
Skikkelig trommesession rett og slett (husk ørepropper) forbeholdt trommiser. Er det ledige plasser kan også øvrige bandmedlemmer bli med. Her fraktes man med minibuss ut til øvingsrommet til Andreas, derfor er det påmelding.
Denne er litt eksklusiv, for deg som har kommet et stykke og jobber med å lage musikk. Her må du ha med deg laptop. For den rette deltakeren er dette en gullgruve av en workshop! Hans Markus som holder denne workshopen, har i tillegg i Cinemateket for den som er interessert, men som ikke har egne låter og laptop til workshop.

Utstilling I utstillinga på K-U-K skjer det en del aktivitet som er forbeholdt kunstnerne, for at de skal kunne bli godt kjent med hverandre og bygge litt nettverk. Det er også workshoper her hver dag under festivalen, men også masse muligheter for alle andre til å komme innom, se på kunsten og delta på aktiviteter i åpningstida som er 11-18 hver dag (utvidet åpningstid fredag kveld). Hele programmet finner du

I tillegg til workshoper og utstilling har vi 3 hovedarenaer som har program som ruller og går, som en festival i festivalen, fra kl 09:30-22:00 hver dag:
Cinemateket er en kinosal med 45 plasser, som ligger i Olavshallen. Dette er en hybridarena, med foredrag om blant annet kunst, prosjektledelse, låtskriving og musikkbransjen - men det er også hovedarenaen til filmskaperne. Hver kveld viser Cinemateket en kommersiell film for UKM-festivalen kl 20:00. Her arrangerer vi Qiuz, og under hovedsceneforestillingene er dette en arena for den som er helt utslitt og trenger å slappe av, lene seg tilbake og nyte litt rolig yogamusikk mens Cinemateket viser rolige naturbilder. Hele programmet finner du
.
Redesign er en hyggelig arena med lavterskelaktivitet, men også med mulighet for utvikling for deg som er god fra før gjennom individuell oppfølging. Her setter vi fokus på klesreparasjon, redesign, tekstil- og sømhåndtverk generelt. Redesignområdet har et langbord der man kan sette seg ved for å utfolde seg kreativt sammen med våre hjelpere fra husflidslaget som er tilgjengelige hver dag. Kl 15-18 hver dag har vi også en Pop-up store fra Fretex, der deltakere kan kjøpe seg klær for en slikk og ingen ting, og lage seg sin egen festival-merch i redesignavdelinga. Hver formiddag kan man bli med på eller bare sette seg og sosialisere. Redesign sitt fulle program finner du
GameZone er et lavterskel område med bare god stemning, hvor alle kan møte opp uansett hvilken erfaring du har til digital kultur. Her vil det være ulike spillkonsoller å teste ut, vi kan tilby spill på Nintendo Switch, Playstation 5, Laptops, VR-briller, arcade og en egen racingsimulator! I Gamezone er det masse konkurranser og turneringer, og ikke minst - her kan du også jobbe med design og printe deg noe fint du kan lage festivalmerch av i redesignavdelinga. Hele programmet finner du
.

Praktisk oppfølging og tilbud

Øvingsrom Fra klokken 09:30-21:00 hver dag er det mange øvingsrom tilgjengelig i Olavshallen. Mange har piano og noen har bandutstyr. Bookes i sekretariatet i Olavskvartalet.
Kunstdeltakerne Hvert fylke skal oppnevne en egen leder som følger kunstdeltakerne «i tykt og tynt» under festivalen.
Deltakere på scene Alle sceneinnslag opptrer i Olavshallen. I tillegg vil noen bli spurt av UA om å delta på Klubbkvelder. Det er også mer lavterskel biscener i festivalen der man kan melde interesse underveis og bli med. En del workshoper lager produkter (for eksempel ) som vises på biscener.
UKM Media UKM Media består av over 40 ungdommer som lager TV-studio, nettsider, videoreportasjer og sosiale medier under festivalen. De jobber sammen med unge mentorer og har et eget opplegg. Det er likevel viktig at dere følger dem opp.
Konferansierer Konferansierene jobber i team, og hvert team leder en forestilling i Olavshallen. I tillegg har de på forhånd hatt mulighet til å melde interesse innenfor en rekke områder i festivalen der de gjør små og store oppgaver. Der har konferansierene selv oversikt over hva de (eventuelt) er involvert i, på arenaer som UKM-TV, GameZone, Klubbscena og biscener. Disse deltakerne følges tett av egne mentorer, men må likevel følges opp av dere.
Unge Arrangører UA skal jobbe med klubbkveldene lørdag søndag og mandag og er delt inn i 3 team. Dette er deres hovedaktivitet. I tillegg er de involvert i noen små oppdrag for sekretariatet og som artistverter på hovedscene. De følges av egne mentorer, men dere følger dem som reiseledere på vanlig måte.

Spesielt viktige tidspunkt for ledere

Ledermøte på Spektrum fredag kl. 22.30
Inspeksjon av kunstutstilling (en leder fra fylket), fredag kl 17:15 i forkant av Sneak Peak for kunstnerne.
Nedpakking av kunst: Kunstutstillinga stenges for å rigges ned kl 18:00 mandag, og aktuell reiseleder kommer og pakker ned sitt fylkets kunst fra kl. 19:00-21:00
Want to print your doc?
This is not the way.
Try clicking the ⋯ next to your doc name or using a keyboard shortcut (
CtrlP
) instead.